Túra lehetőségek
Fürdőhelyek, strandok
Látványosságok
Csárdák, éttermek
Boros pincék

Gersekarát látnivalók

Túrák

A környéket érdemes bejárni. Gyalogosan, jelölt turistaösvények, kerékpárral szép tájakon átvezető utak várják vendégeinket. Kerékpárt, a művelődési házban is lehet bérelni. A terület lovon is bejárható. A lovastúrát előzetes szervezés kell, hogy megelőzze.

A környék túraútvonala:
Zala033B | Vorhota-Gébárti tó -Hideg-major – Kiskutas (Gersekarát)

Bővebb információért keresd a Göcsej Sportegyesületet:

E-mail cím: info@gocsejsport.hu , gocsejse@t-email.hu

Telefon: +36 30 240-73-76

Fürdőhelyek, strandok

Gerskaráthoz legközelebbi füdőzőhelyek.

Szentkútfürdő Vasvár

Telefonszám: +36 94 371 462
Cím: 9800 Vasvár, Alkotmány u. 13.

A Szentkútfürdő Vasvár a nyári szezonban várja a látogatókat. A strandon többféle medence és termálvíz szolgálja a vendégek kikapcsolódását.Vasvár Vas megye déli részén, a Rábával párhuzamosan futó dombság, a Vasi-Hegyhát oldalában helyezkedik el. A fürdő gyönyörű, családias környezetben található. A strandon egy termálvizes gyermekpancsoló, egy 30-35 fokos termálmedence és egy 25 méteres, feszített víztükrű úszómedence áll a fürdőzők rendelkezésére.

Termálvíz

A termálmedencét tápláló termálvíz 2100 méter mélyről tör fel a felszínre. A víz kis sókoncentrációjú, nátriumos, kalcium- hidrogénkarbonátos hévíz, amely nagy mennyiségben tartalmaz metakovasavat is.

Aquacity Vízicsúszda- és Élménypark, Zalaegerszeg

Telefonszám: +36 92/ 599-101
Cím: Zalaegerszeg, Fürdő sétány 2.

Adrenalinra vágysz?
Próbáld ki 10 különböző óriáscsúszdánk valamelyikét, vagy akár az összeset!
Változatosságot szeretnél?
Merülj el az ország legnagyobb hullámmedencéjének habjaiban, élvezd a vízen járás egyedülálló élményét a “Vízi Gömböcben”, vagy mutasd meg bátorságod az ugró medencénél!
Ha ezek után lazítanál kicsit, ringatózz a lassú folyó hűs hullámain, vagy relaxálj a pezsgőfürdők valamelyikében!

Az AquaCity igazi élménypark, ahol a család minden tagja megtalálja, amire vágyik!
Míg a nagyok csúszdáznak, vagy valamelyik medencében strandolnak, az apróságok a bébimedencében pancsolhatnak, a nagyobbacskák pedig a gyerekmedence csúszdáit élvezhetik, vagy birtokba vehetik a játszóteret.
Strandröpi, -kézi,- foci-melyiket szeretnéd? Nálunk mindháromra van lehetőség!

7,5 ha területet, 5,6 millió liter vizet, több mint 6000 m² vízfelületet.
És ha még ez sem elég, irány a “Torony”! Ilyen panorámát máshol nem találsz! A nyüzsgő aquapark, a festői Gébárti-tó, Zalaegerszeg városa és Göcsej dombjai egyszerre hevernek a lábad előtt.

Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdő

Telefonszám: +36 83/534 500
Cím: Kehidakustány, Kossuth utca 62.

Az élményfürdő buzgárokkal, nyakzuhanyokkal, pezsgő szigettel, sodrómedencével kínál változatos fürdőzést.
Minősített, kénes gyógyvizünk kiválóan alkalmas mozgásszervi panaszok megelőzésére és gyógyítására, sérülések és törések utókezelésére, bizonyos idegrendszeri, nőgyógyászati, bőrgyógyászati panaszokra.

Gyógyfürdő
A hazai gyógyfürdők között kimagasló kalcium-magnézium hidrogén-karbonátos minősítésű gyógyvizünk igazi rekreációt nyújt vendégeinknek. Szabad téren egy gyógyvizes ülőmedence és egy úszómedence, a fedett élményfürdőben egy súlyfürdős, nyakzuhanyos gyógymedence (mozgássérültek részére beemelő készülékkel) és egy 36-38 fokos ülőmedence biztosítja a vendégek nyugodt kikapcsolódását.

Élményfürdő
A fedett, mediterrán hangulatú háromszintes élményfürdő garantált élmény a család minden tagjának télen-nyáron egyaránt.
Strandfürdő

A szabadtéri strandunk igazi felüdülés nyáron.

Szent Kereszt felmagasztalása-templom (Gersekarát)

A község központ belterületén álló keletelt tájolású templomot az évszázadok során több alkalommal lerombolták, leégett, de mindíg újraépítették az anyaegyházhoz tartozó települések lakói.

Göcseji Falumúzeum

A falumúzeum a Zala folyó holt ágánál, egy vízimalom mellett létesült. Falán emléktábla idézi Göcsej kutatóit. Az 1968-ban megnyílt múzeumban 40 épületet láthat az idelátogató, eredeti helyén egyedül a vízimalom van, a többit úgy hozták ide eredeti helyéről. Található itt kovácsműhely, fa harangláb, boronafalú ház, hegyi pince, minden, ami e néprajzi táj anyagi kultúrájának emléket tud állítani az utókor számára.

A falumúzeum mellett az 1969-ben megnyílt olajipari múzeum látogatható. A múzeum rengeteg műszaki-technikai eszközzel állít méltó emléket a magyar szénhidrogénkutatásnak és kitermelésnek. A kiemelkedő kutatók mellszobrai is láthatók egy szoborparkban, de megtekinthetők itt az iparág emlékezetes katasztrófáinak mementói is.

A nyugat-magyarországi Zala megye 22 falvából, Göcsej vidékéről áttelepített 40 boronaépület (egy tető alatt található a lakóház, istálló, ólak, pajta, az egész gazdasági udvar építményei) a helyi népi építészet és lakáskultúra, a sok-sok generációval ezelőtti paraszti életmód bemutatására vállalkozik.

Kámoni Arborétum, Szombathely

A Gyöngyös-patak partján fekvő 27 hektáros arborétumban a mérsékelt és hideg égöv fa- és cserjefajaiból álló gyűjtemény látható.

A kert növényvilága rendkívül gazdag, a több mint 3000 faj, fajta és változat az év minden időszakában tartogat látnivalót. Színes virágaikkal gyönyörködtetnek a magnóliák, a rododendronok és azáleák, a hortenziák, a bokorrózsák, a törpe orgonák.
A gyűjtő- és megőrző tevékenység mellett az arborétum korábban az erdészeti növénynemesítés egyik kutatóbázisaként funkcionált, ennek nyomait őrzi a ma is látható kísérleti fenyőültetvény.
A gyöngykavicsos ösvények mentén információs táblák, padok és asztalok sorakoznak.
Az arborétum bejáratánál álló Ökoturisztikai Központ időszaki programokkal és kiállításokkal várja az érdeklődőket.Az arborétum változatos belépőjegy és bérlet konstrukciók igénybevételével látogatható.

Vasi Skanzen, Szombathely

A Vasi Múzeumfalu a megye elmúlt két évszázadának paraszti életformáját,a népi építészeti kultúrát mutatja be.

A skanzen 1973-as megnyitása óta 27 településről 43 építményt sikerült átmenteni és újból felépíteni. Őshonos magyar háziállatfajták betelepítése, az itt létrehozott etnobotanikai kert növényvilága, és a rendszerességgel szervezett hagyományőrző programok teszik teljessé, élő és eleven színterekké a múzeumfalu portáit.

Legjelentősebb épületei közé tartozik a XVIII. század eleji monaszecsődi fa harangláb, a helyi kőből való XIX. cáki kovácsműhely, az 1792-ben épült füstöskonyhás, fakéményes pornóapáti német ház, a tömésfalú, téglaoromzatú, 1883-ban emelt nemesládonyi tornácos kisnemesi ház.

Éttermek, csárdák a közelben

A legjobb éttermek Gersekarát szállásaink környékén!

Vindő Étterem, Vasvár

Vasvár, 9800., Mártírok útja 54.

Az étterem Vasvár város határában a 8-as főút mentén a Csörnöc patak mellett található. Étlapunkon a klasszikus, hagyományos ételek szerepelnek a modern gasztronómiának megfelelő konyhatechnológiai eljárásokkal és tálalással. Egyszerre 50-60 főt tudunk vendégül látni felső szintünkön, ill. a pincehelységben található termünkben még 30-40 főt. Profilunkhoz tartoznak a külső helyszínre történő kitelepülések, amelyhez az utóbbi időben eszközparkunkat kellőképpen felfejlesztettük. Célunk, hogy elhozzuk a térségbe a modern gasztronómiát, de a hagyományokat se szorítsuk háttérbe.

Határmenti Vinotéka, Oszkó

Oszkó, Molnár Antal utca 4.
+36 70 320 1742

Az Oszkó község központjában kialakított Vinotákában közel 40 borász 200 fajta borát kóstolhatják és vásárolhatják meg az érdeklődők. A bemutatásra kerülő borok és borászok négy Nyugat-magyarországi borvidékhez (Balatonmelléke, Zala, Somló és Kőszeg-Vaskeresztes) tartoznak. A bejelentkező csoportok számára szakember által vezetett borkóstolókat szerveznek, igény esetén helyi ételspecialitásokkal és szőlőhegyi látogatással.

Berki Étterem, Körmend

Körmend, Rákóczi F. u. 77.
+36(30)682-5438

Az étterem jelenleg 4 teremből és egy kerthelyiségből áll. Az 55 fős kandallóterem, a 20 fős krémterem és a 15 fős kékterem kisebb családi, baráti összejövetelek, ballagások, keresztelők, születésnapok ideális helyszíne. 70 fős kerthelyiségünkben kellemesen költheti el ebédjét, vacsoráját. Vendéglőnk 100-120 fő befogadására alkalmas, légkondicionált rendezvényteremmel rendelkezik, amely a közösségformáláshoz igazi keretet ad. Tökéletes helyszíne lehet lakodalmaknak, vállalati összejöveteleknek, kihelyezett üléseknek, osztálytalálkozóknak, báloknak, lakodalmaknak.